page_banner

Logistikk-fraktkonsolidering og dens fordeler for avsendere

I dagens dynamiske markedsforhold, vurderer en fraktkonsolideringsløsning er mer nødvendig enn noen gang, forhandlere krever mindre, men hyppigere bestillinger, og avsendere av forbrukerpakkede varer blir tvunget til å bruke mindre enn lastebillast mer, avsendere må finne ut hvor de har nok volum for å dra nytte av fraktkonsolidering.

Godskonsolidering
Det er et kjerneprinsipp bak fraktkostnader;ettersom volumet øker, går fraktkostnadene per enhet ned.

Rent praktisk betyr dette at det ofte er til avsenderes fordel å kombinere forsendelser når det er mulig for å få et høyere totalvolum, som igjen vil gi lavere totale transportutgifter.

Det er andre fordeler med konsolidering enn bare å spare penger:

Raskere transitttider
Mindre overbelastning ved lastekai
Færre, men sterkere bærerforhold
Mindre produkthåndtering
Reduserte tilleggskostnader hos mottakere
Redusert drivstoff og utslipp
Mer kontroll over forfallsdatoer og produksjonsplaner
I dagens markedsforhold er det mer nødvendig å vurdere en konsolideringsløsning enn det var for noen år siden.

Forhandlere krever mindre, men hyppigere bestillinger.Dette betyr kortere ledetider og mindre produkt for å fylle en full lastebil.

Avsendere av forbrukerpakkede varer (CPG) blir tvunget til å bruke mindre enn lastebillast (ZHYT-logistikk) oftere.

Det første hinderet for avsendere er å finne ut om og hvor de har nok volum til å dra nytte av konsolideringen.

Med riktig tilnærming og planlegging gjør de fleste det.Det handler bare om å få synlighet til å se det – og tidlig nok i planprosessen til å gjøre noe med det.

Finne potensial for ordrekonsolidering
Både problemet og muligheten forbundet med å lage en konsolideringsstrategi er åpenbar når du vurderer følgende.

Det er vanlig at bedrifter har selgere som planlegger forfallsdatoer for ordrelevering uten kunnskap om produksjonsplaner, hvor lang tid frakten tar, eller hvilke andre bestillinger som kan forfalle rundt samme tid.

Parallelt med dette tar de fleste fraktavdelinger rutebeslutninger og oppfyller bestillinger ASAP uten innsyn i hvilke nye bestillinger som kommer.Begge jobber for øyeblikket og er vanligvis koblet fra hverandre.

Med mer synlighet i forsyningskjeden og samarbeid mellom salgs- og logistikkavdelinger, kan transportplanleggere se hvilke bestillinger som kan konsolideres over et bredere tidsrom og fortsatt møte kundenes leveringsforventninger.

Implementering av en rekonfigureringsstrategi
I en ideell situasjon kan LTL-volumer konsolideres til mer kostnadseffektive forsendelser med flere stopp og fulle lastebiler.Dessverre for nye merker og små til mellomstore bedrifter, er det ikke alltid mulig å ha store nok pallekvanta.

Hvis du jobber med en spesialtransportleverandør eller nisje 3PL, kan de potensielt kombinere dine LTL-bestillinger med de fra andre lignende kunder.Med utgående frakt som ofte går til samme distribusjonssenter eller generelle region, kan reduserte priser og effektivitet deles mellom kundene.

Andre mulige konsolideringsløsninger inkluderer oppfyllelsesoptimalisering, samlet distribusjon og seiling eller batchforsendelser.Strategien som brukes best er forskjellig for hver avsender og avhenger av faktorer som kundefleksibilitet, nettverksfotavtrykk, ordrevolum og produksjonsplaner.

Nøkkelen er å finne den beste prosessen som oppfyller leveringsbehovene til kundene dine, samtidig som arbeidsflyten holdes så sømløs som mulig for driften din.

Konsolidering på stedet vs. eksternt
Når du har mer synlighet og kan identifisere hvor konsolideringsmuligheter finnes, kan den fysiske kombinasjonen av frakt skje på flere forskjellige måter.

Konsolidering på stedet er praksisen med å kombinere forsendelser på det opprinnelige produksjonsstedet eller distribusjonssenteret hvor produktet sendes fra.Tilhengere av konsolidering på stedet mener jo mindre produkt blir håndtert og flyttet, jo bedre både fra et kostnads- og effektivitetsperspektiv.For produsenter av ingredienser og snacks er dette spesielt sant.

Konseptet med konsolidering på stedet er best egnet for avsendere som har mer avansert synlighet av bestillingene sine for å se hva som venter, samt tid og rom for fysisk å konsolidere forsendelsene.

Ideelt sett skjer konsolidering på stedet så langt oppstrøms som mulig ved bestillingspunktet for plukke/pakke eller til og med produksjon.Det kan imidlertid kreve ekstra oppstillingsplass innenfor anlegget, noe som er en åpenbar begrensning for enkelte selskaper.

Off-site konsolidering er prosessen med å ta alle forsendelser, ofte usorterte og i bulk, til et eget sted.Her kan sendingene sorteres og kombineres med de som skal like destinasjoner.

Alternativet for off-site konsolidering er vanligvis best for avsendere med mindre oversikt over hvilke bestillinger som kommer, men mer fleksibilitet med forfallsdatoer og transitttider.

Ulempen er ekstrakostnaden og ekstra håndtering som kreves for å flytte produktet til et sted det kan konsolideres.

Hvordan en 3PL hjelper til med å kondensere ZHYT-bestillinger
Konsolidering har mange fordeler, men det kan ofte være vanskelig for uavhengige parter å gjennomføre.

En tredjeparts logistikkleverandør kan hjelpe på mange måter:

Uhildet konsultasjon
Bransjekompetanse
Stort operatørnettverk
Muligheter for deling av lastebiler
Teknologi – optimaliseringsverktøy, dataanalyse, administrert transportløsning (MTS)
Det første trinnet for bedrifter (selv de som antar at de er for små) bør være å legge til rette for bedre synlighet oppstrøms for logistikkplanleggere.

En 3PL-partner kan bidra til å lette både synlighet og samarbeid mellom silede avdelinger.De kan bringe en objektiv mening til bordet og kan gi verdifull ekstern ekspertise.

Som nevnt tidligere, kan 3PLs som spesialiserer seg på å betjene kunder som produserer lignende varer lette deling av lastebiler.Hvis de går til samme distribusjonssenter, forhandler eller region, kan de kombinere lignende produkter og gi besparelser til alle parter.

Det kan være komplisert å utvikle de ulike kostnads- og leveringsscenariene som er en del av konsolideringsmodelleringsprosessen.Denne prosessen blir ofte enklere med teknologi, som en logistikkpartner kan investere i på vegne av avsendere og gi rimelig tilgang til.

Ønsker du å spare penger på forsendelser?Dykk ned i om konsolidering er mulig for deg.


Innleggstid: 01. desember 2021